Schietvereniging

SCHIETVERENIGING ST. ANTONIUS

Schietvereniging St. Antonius is op 31 december 2020, na bijna 70 jaar, opgehouden te bestaan. Hun leden hebben dit gezamenlijk besloten. Belangrijkste reden is de toenemende leeftijd van de leden en het feit dat er geen instroom van jonge leden is. In overleg met schuttersvereniging St. Anna zijn alle zaken overgedragen. Het schietlokaal zal in de toekomst, wellicht in aangepaste vorm, een plek binnen ons gebouw houden. 

Wij danken St. Antonius voor de jarenlange samenwerking en wensen hun leden veel goeds voor de toekomst.

De geschiedenis.

De vereniging werd opgericht op 23 oktober 1951, er werd toen geschoten in het schuttersgebouw. In 1965 werden achter het schuttersgebouw twee banen gebouwd voor een schietafstand van 12 meter, er was toen weinig ruimte bij de banen zonder enig comfort, het heette dan ook het schiethok. Daarna werd in 1979 begonnen met het huidige gebouw, toen gingen we van een schiethok naar een schietsalon waar de leden met plezier naar toegingen. Er wordt geschoten met luchtbuks en kruisbogen, voor de luchtbuks zijn twee banen van 12 meter en voor de kruisboog een baan van 10 meter.

Ook werd er in het verleden met verschillende schietverenigingen uit verschillende plaatsen zoals Zevenaar, Lobith en Didam een kleine competitie van twee avonden per jaar geschoten. Deze traditie werd nog lang in stand gehouden met St. Hubertus uit Zevenaar.